عضو هیات مدیره اتحادیه فناوران رایانه خبر داد

افزایش ۳ هزار درصدی تقاضا برای خرید فیلترشکن / خریداران ناراضی به اتحادیه‌ها مراجعه کنند

عضو هیات مدیره اتحادیه فناوران رایانه از افزایش 3 هزار درصدی تقاضا برای خرید vpn خبر داد و گفت: گزارش ها نشان می دهد دامنۀ جستجوی کاربران ایرانی برای دریافت فیلترشکن یک رکورد تاریخی را ثبت کرد و این تقاضا بعد از قطعی تلگرام تجربه نشد.

به گزارش صدای زرند، سعید نقوی با اشاره به دلایل افزایش تقاضا برای خرید vpn، افزود: بخشی از کسب وکارهای سنتی به دلیل رکودی که در بازار آن ها ایجاد شده بود، کسب وکار خود را به واتساپ و اینستاگرام هدایت کردند، از این رو بعد از فیلترینگ و محدود شدن استفاده از پلتفرم های خارجی، متقاضی خرید فیلترشکن شدند تا بتوانند فعالیت اقتصادی خود را حفظ و دنبال کنند.

وی با اشاره به این که عدم کارایی مناسب تعدادی از فیلترشکن ها، یادآور شد: امکان طرح شکایت در اتحادیه های مربوطه باز است و خریداران اگر نسبت به خرید فیلترشکن رضایت نداشتند می توانند به اتحادیه مربوطه مراجعه و شکایت خود را ثبت کنند؛ در حال حاضر برخی کافی نت ها، واحدهای صنفی فناوران یارانه و خدمات موبایل اقدام به فروش فیلترشکن می کنند.

این فعال اقتصادی با بیان این که فیلترشکن ها ۲۸۰ تا ۳۰۰ هزار تومان به فروش می رسند، اظهار کرد: اکانت های یک ساله که به فروش می رسند معمولا کار نمی کنند و کارکرد فیلترشکن بستگی به نحوۀ فیلترینگ دارد و در بسیاری از موارد فیلترشکن ها جوابگوی نیاز فعالان اقتصادی نیست.

وی با اشاره به پررنگ شدن واتساپ در انتقال داده های شرکت ها، گفت: شرکت ها اطلاعات فنی، قیمتی، موجودی انبارها را به صورت آنلاین از طریق واتساپ ارسال می کردند که هم اکنون این امکان برای آن ها سلب شده است. همچنین برخی از فعالان اقتصادی برای رونق کسب وکارشان و افزایش فالوورها در فضای اینستاگرام سرمایه گذاری قابل توجهی کردند.

نقوی در پاسخ به این پرسش آیا بعد از محدود کردن استفاده از پیام رسان های خارجی گزارشی از افزایش تمایل کاربران به نصب پلتفرم های ایرانی داشته اید؟ گفت: پیش زمینۀ فکری برای مردم ایجاد شده است که پیام رسان های داخلی چندان نمی تواند امنیت اطلاعات آن ها را حفظ کند. اگر دولت بتواند حقوق کاربران در پلتفرم های داخلی را به رسمیت بشناسد می توان امیدوار بود که مردم این پیام رسان ها را نصب کنند.

وی ادامه داد: یکی از شروط در زمان ثبت اطلاعات در بانک ها این است که اطلاعات آن ها حفظ و به سازمان امور مالیاتی داده نشود اما در عمل مشاهده کردیم که اطلاعات حساب ها به سازمان امور مالیاتی داده می شود. من نقدی بر این فرآیند ندارم چراکه این روال در همه جای دنیای مرسوم و متداول است.

بازرس اتحادیه فناوران رایانه گفت: تعدادی از مردم، پیام رسان های داخلی را نصب کردند اما این احتمال وجود دارد که در صورت رفع فیلترها دوباره به پلتفرم های سابق باز گردند.

انتهای پیام/