کویر لوت ثبت جهانی شد/ کرمان رتبه اول کشور در آثار ثبت جهانی

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان گفت: کویر لوت به عنوان اولین اثر طبیعی ایران به ثبت جهانی رسید و قسمت اعظم این پهنه‌ی به ثبت رسیده در استان کرمان واقع است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان گفت: کویر لوت به عنوان اولین اثر طبیعی ایران به ثبت جهانی رسید و قسمت اعظم این پهنه‌ی به ثبت رسیده در استان کرمان واقع است.

 

lot

 

به گزارش صدای زرند، “محمود وفایی” در گفت وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: در ادامه اجلاس جهانی یونسکو در ترکیه، به طور استثنایی پرونده کویر لوت که کاملا آماده و بدون نقص بود، امروز مطرح و کویر لوت به عنوان اولین اثر طبیعی ایران به ثبت جهانی رسید و قسمت اعظم این پهنه‌ی به ثبت رسیده در استان کرمان واقع است.

 

وی با اشاره به اینکه سایر پرونده ها به دلیل شرایط کشور ترکیه، به اجلاس آینده موکول شده است، افزود: آنچه که از بیابان لوت به ثبت رسیده، در محدوده سه استان کرمان، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان است که ۸۰ درصد آن در محدوده استان کرمان قرار دارد.

 

وفایی تصریح کرد: خوشبختانه در حال حاضر استان کرمان با ثبت این اثر طبیعی، بر قله ثبت آثار جهانی کشور ایستاده و رتبه اول را به خود اختصاص داده و ایران رتبه ۱۱ آثار ثبت جهانی را در دنیا دارد.

 

مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمان با تشکر از همراهی استاندار در این پروژه و پروژه های مربوط به میراث فرهنگی از جمله ثبت قنوات و کویر لوت، گفت: از همکارانی که در تکمیل پرونده کویر لوت و آماده کردن برای ثبت جهانی تلاش کردند، نیز قدردانی می کنم.

 

وی افزود: این اتفاق، فرصت بسیار خوبی برای استان است و می توانیم بگوییم کرمان، استان جهانی است و فرصت های بسیار خوبی را پیش روی همه ما قرار می دهد تا بتوانیم از این ظرفیت به نفع استان، اقتصاد و تولید، معرفی و شناخت هر چه بیشتر تمدن، فرهنگ، جاذبه های طبیعی، تاریخی، میراثی، تمدنی و ارزشی خودمان به جهانیان استفاده کنیم.

 

به گزارش صدای زرند، کویر لوت با مساحتی در حدود ۱۷۵ هزار کیلومتر، در شمال شرقی استان کرمان قرار دارد و در میان سه استان خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و کرمان گسترده شده و حدود ۱۰ درصد وسعت کشور را دربر گرفته است.

 

سابقه‌ی تمدنی بیش از پنج هزار سال در حاشیه‌ی کویر لوت و کشف حدود سه‌هزار اثر تاریخی از این منطقه در نوع خود بی‌نظیر است که از جمله این کشفیات می‌توان به درفش پنج‌ هزارساله‌ی شهداد اشاره کرد که قدیمی‌ترین درفش جهان محسوب می‌شود.

 

این کویر که به عنوان گرم‌ترین نقطه‌ی زمین شناخته می‌شود، در حالی در سال‌های ۲۰۰۵، ۲۰۰۶، ۲۰۰۷، و ۲۰۰۹ به عنوان گرم‌ترین نقطه‌ی کره زمین اندازه‌گیری شد که در سال ۲۰۰۵ با دمای ۷۰.۷ درجه‌ی سانتی‌گراد، رکورد گرم‌ترین دما در تمام زمین را ثبت کرد.

 

کویر لوت به سه واحد جغرافیایی لوت شمالی، لوت مرکزی که کلوت‌ها و تپه‌های ماسه‌ای در آن قرار دارد و لوت جنوبی که غنی‌ترین پوشش گیاهی این کویر را دارد، تقسیم می‌شود.

 

انتهای پیام/