هشدار وزارت بهداشت:

ابتلا به آنفلوآنزا در آذرماه به اوج می رسد

رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت با تشریح آخرین وضعیت بروز بیماری های فصلی در کشور، با تاکید بر اینکه اکنون بیشترین سهم بیماری زایی مربوط به آنفلوآنزاست، توصیه کرد که افراد بالاتر از ۶۰ سال، کسانی که بیماری های زمینه ای دارند و زنان باردار، سریع تر برای تزریق واکسیناسیون اقدام کنند.

به گزارش صدای زرند، شهنام عرشی با بیان این که در حال حاضر بسیاری از موارد سرماخوردگی که شاهد آن ها هستیم به دلیل آنفلوآنزا است، گفت که موارد ابتلا به کرونا به کمتر از ۵ درصد رسیده است و ابتلا به آنفلوآنزا درصد بسیار بیشتری از کرونا دارد.

وی در توضیح بیشتر بیان کرد: از حدود ۴ تا ۶ هفته قبل به تدریج موارد آنفلوآنزا در کشور افزایش یافته است البته این روند افزایشی همواره در آبان ماه و آذرماه اتفاق می افتد؛ یعنی از آبان ماه شروع شده و در آذر به اوج خود می رسد و بعد از حدود دو ماه به تدریج کاهش می یابد.

عرشی افزود: طبق پیش بینی ما و آنچه که در فصل تابستان هم اعلام شد؛ انتظار داشتیم که افزایش موارد چند هفته زودتر شروع شود که این اتفاق هم افتاد. الان هم بسیاری از موارد سرماخوردگی که شاهد آن ها هستیم به دلیل آنفلوآنزا است.

وی تاکید کرد: بر اساس رصد شرایط، حداقل ۲۰ درصد انواع موارد سرماخوردگی های سرپایی مربوط به آنفلوآنزا است؛ البته در مواردی که بستری می شوند طبیعتا سهم آنفلوآنزا بالاتر است که این موضوع و بستری شدن در بیمارستان در افراد با سنین بالاتر بیشتر مشاهده می شود.

عرشی با بیان اینکه آنفلوآنزایی که امسال شاهد آن هستیم در برخی گروه های سنی شدت بیشتری دارد، اظهار کرد: توصیۀ اکید ما از شهریور ماه تزریق واکسن آنفلوآنزا در گروه های مستعد عوارض این بیماری بود. در واقع افراد بالاتر از ۶۰ سال، کسانی که بیماری های زمینه ای دارند، زنان باردار و… باید سریعا نسبت به واکسیناسیون خود اقدام کنند.

وی افزود: از سوی دیگر از کسانی که علائم سرماخوردگی دارند تقاضا می کنیم تا کاهش علائم و گذر از دورۀ ناقل بودن، در منزل بمانند و استراحت کنند تا سایرین را هم در معرض خطر قرار ندهند و در صورتی که اجبار به خروج از منزل دارند، حتما از ماسک استفاده کنند تا موجب ابتلای دیگران به بیماری نشوند. همچنین شست وشو و ضدعفونی کردن دست ها در جلوگیری از بیماری های فصلی ازجمله آنفلوآنزا، سرماخوردگی و کرونا نقش موثر دارد.

رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، تاکید کرد: طی سه هفتۀ اخیر پیک بالایی از موارد بیماری را در کشور داشتیم اما خوشبختانه از نظر دارو و امکانات مشکلی نداشته ایم و اقلام مورد نیاز به اندازۀ کافی در کشور تامین شده است.

به گفتۀ وی، موارد بستری در بیمارستان و کسانی که سخت تر به بیماری مبتلا می شوند از گروه های پرخطری هستند که علی رغم تاکیدات مقامات بهداشتی و پزشکان، از تزریق واکسن آنفلوآنزا خودداری کرده بودند.

وی همچنین دربارۀ وضعیت کووید ۱۹ در کشور، با اشاره به اینکه موارد مبتلا به کرونا کاهشی است، خاطرنشان کرد: موارد ابتلا به کرونا به کمتر از ۵ درصد رسیده است و ابتلا به آنفلوآنزا درصد بسیار بیشتری از کرونا دارد.

عرشی تاکید کرد: حدود ۱۵ تا ۲۰ مورد زیرسویۀ مختلف کرونا در کشور در گردش است و به شکل مداوم هم در حال رصد هستیم تا در صورت شیوع سویۀ جدید ویروس به سرعت آگاه شویم.

وی با بیان اینکه عموما مشکلات تنفسی سبب بستری شدن مبتلایان آنفلوآنزا در بیمارستان ها می شود، گفت: البته کسانی که بیماری مزمن داشته باشند بسته به نوع بیماری ممکن است که تظاهرات متفاوتی داشته باشند.

انتهای پیام/