به گزارش صدای زرند، الهه جعفرزاده: منگنز را می توان از طریق غذاهای مصرفی دریافت کرد. بدن این ماده را در استخوان ها، مغز، کلیه ها، کبد و لوزالمعده ذخیره می کند. از فواید بی شمار منگنز می توان به تقویت سلامت استخوان ها، بهبود عملکرد عصبی، جلوگیری از لخته شدن خون و کنترل التهاب اشاره کرد.
کمبود منگنز، شما را در معرض خطر قرار می دهد و ممکن است با شرایطی مانند بثورات پوستی و تغییرات خلقی مرتبط باشد. بدن برای داشتن استخوان های سالم، تولید مثل و ایمنی، ایجاد انرژی و جلوگیری از لخته شدن خون به منگنز نیاز دارد.
علیرغم اینکه منگنز یک ماده معدنی کمیاب است، اما اثرات آن بسیار قوی است. در ادامه به پنج فایده مهم منگنز اشاره می شود.
بدن برای ایجاد یک آنزیم آنتی اکسیدانی به نام سوپراکسید دیسموتاز (sod) از منگنز استفاده می کند. اگر از رژیم غذایی خود منگنز کافی دریافت نمی کنید، احتمالا sod پایینی دارید؛ که این مسئله برای حیات سلولی مضر است. sod یکی از قدرتمندترین سلاح های بدن در برابر آسیب سلولی ناشی از رادیکال های آزاد است. sod به کاهش التهاب در سراسر بدن کمک می کند و درد و التهاب مفاصل را کاهش می دهد. آسیب رادیکال های آزاد منجر به انواع مشکلات از جمله بیماری آلزایمر، برخی سرطان ها، بیماری قلبی، پیری زودرس و سایر بیماری های مزمن و التهابی می شود.
مغز از منگنز برای کمک به سلول های عصبی (نورون ها) جهت ارسال سیگنال به یکدیگر استفاده می کند. بررسی چندین مطالعه در مورد منگنز و مغز نشان می دهد که این ماده معدنی حتی می تواند عملکرد مغز را بهبود بخشد. اگر منگنز کافی در رژیم غذایی خود نداشته باشید، ممکن است در معرض خطر ابتلا به بیماری های روانی، ناتوانی های یادگیری و تشنج باشید. عملکرد آنتی اکسیدانی منگنز به شکل sod همچنین می تواند از سلول های مغز در برابر آسیب رادیکال های آزاد محافظت کند.
بدن برای بهبود زخم ها نیاز به تولید کلاژن دارد. کلاژن پروتئینی است که به بسیاری از بافت های شما از جمله استخوان ها، رباط ها، ماهیچه ها و پوست شکل و استحکام می بخشد. بدن برای تولید آمینو اسیدی به نام پرولین، به منگنز نیاز دارد که سپس از آن برای ساخت کلاژن استفاده کند. مطالعات نشان می دهد که استفاده از پماد و پانسمان حاوی کلسیم، منگنز و زینک (روی)، بهبود زخم ها را تسریع می کند.
از آنجا که سلامت استخوان برای همه، به ویژه برای افراد مسن مهم است، توصیه می شود مصرف منگنز را جدی بگیرید. این ماده یکی از مواد معدنی مهم برای رشد و حفظ استخوان های سالم است. بر اساس تحقیقات، مصرف مکمل های حاوی کلسیم، مس، ویتامین d و منگنز می تواند تراکم استخوان را بهبود بخشد و از تحلیل استخوانی که ممکن است منجر به پوکی استخوان شود، جلوگیری کند.
بدن نیاز دارد که غذا را به درستی تجزیه کند تا از فواید مواد مغذی مصرفی بهره مند شود. آنزیم ها و منگنز در این فرایند سوخت وساز (متابولیسم) نقش مهمی دارند. آنزیم ها پروتئین های تخصصی هستند که واکنش های شیمیایی خاصی را در بدن سرعت می بخشند. بدن برای ایجاد یا فعال کردن این آنزیم ها به منگنز نیاز دارد تا عملیات سوخت و ساز را با موفقیت انجام دهد.
هم چنین منگنز به بدن این امکان را می دهد که مواد مغذی مانند کولین، تیامین و ویتامین هایی چون ویتامین c و ویتامین e را به خوبی جذب کند.
بسیاری از غذاها به نوبه خود حاوی مقادیر کمی منگنز هستند؛ مواد غذایی حاوی منگنز عبارتند از:
سبزیجات برگدار: کلم پیچ و اسفناج.
حبوبات: نخود، لوبیا چشم بلبلی، عدس و سویا.
آجیل: فندق، گردو، بادام زمینی و درختی.
غلات کامل: نان سبوس دار، برنج قهوه ای و جو.
چای: سبز، سیاه.
ادویه جات: میخک، زعفران و پودر فلفل قرمز.
دانه ها: تخمه کدو حلوایی و آفتاب گردان، دانه کتان و دانه کنجد.
انتهای پیام/
به تازگی در فضای مجازی ادعا شده است که انجماد نان در واقع آن را سالم تر می کند و در برخی موارد به تحقیقاتی اشاره می شود که این ادعا ها را تأیید می کند. اکنون یک متخصص پاسخی روشن به این موضوع داده است.
بهار نارنج همان شکوفه درخت نارنج است که تنها در اردیبهشت ماه می روید. شکوفه های درخت نارنج را بهارنارنج می گویند و از آن در عطرسازی و ساختن اسانس، انواع نوشیدنی های فصلی، عرقیات گیاهی، تهیه مربا، گز، سوهان و … استفاده می شود.
یک تحقیق ۲۰ ساله از ابتلای بیش از اندازه مردم یک نقطه از کشورمان به سرطان پرده برداشت، وزیر اسبق بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره ۷ نتیجه به دست آمده از این مطالعه سخن گفت.
غذاهای پر کالری به افزایش سریع وزن کمک می کنند، بنابراین ترکیب گزینه های کم کالری برای کنترل وزن، همراه با یک رژیم غذایی متعادل و ورزش ضروری است.
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال نظر