تب خونریزی‌دهنده کریمه-کنگو Crimean Congo Hemorrhagic Fever(CCHF)

ریاست محترم شبکه دامپزشکی زرند بیان کرد: تب کریمه-کنگو بیماری ویروسی قابل انتقال میان انسان و دام است. ویروس بیماری توسط گزش کنه آلوده و یا از طریق تماس با خون و لاشه دام آلوده، به انسان منتقل می‌شود.

به گزارش صدای زرند، “حسن لطفعلی پور” گفت: این بیماری شیوع بالایی در بین دامداران، دامپزشکان و کارکنان دامپزشکی، سلاخان، قصابان و کارکنان کشتارگاه، پزشکان، پرستاران و کارکنان بیمارستان‌ها، کشاورزان و اشخاصی که با دام سر و کار دارند مشاهده می‌شود.

این بیماری در فصل‌های گرم سال از اواخر فروردین تا اواخر شهریور (زمان رشد و تکثیر کنه‌ها) شیوع پیدا می‌کند.

وی افزود: این بیماری با رعایت نکات بهداشتی و راهکارهای زیر به‌ آسانی قابل پیشگیری است:

  • استفاده از دستکش و ماسک در هنگام تماس، ذبح دام و خرد کردن گوشت،
  • خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام،
  • رعایت ‏اصول ایمنی کار به ‌منظور جلوگیری از بروز خراش پوستی و تماس آن با ترشحات دامی
  • انجام سم‌پاشی‌های ادواری دام و جایگاه
  • کشتار دام در کشتارگاه‌های مجاز،
  • تهیه ‏گوشت از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی،
  • خودداری از خرید و مصرف گوشت بازرسی نشده و فاقد مهر و برچسب دامپزشکی،
  • خودداری از کشتار دام به صورت غیر مجاز و خارج از کشتارگاه،
  • نگهداری گوشت تازه در دمای ۴ درجه سانتی‌گراد یخچال به مدت ۲۴ و جگر به‌مدت ۴۸ ساعت.

با توجه به این که ویروس در برابر حرارت حساس است به افراد توصیه می‌شود از مصرف جگر خام و نیم پخته خودداری کنند.