هشدار دامپزشکی زرند

از ذبح دام خارج از کشتارگاه تا قاچاق گوشت

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان با اشاره به مخاطرات بهداشتی ذبح دام خارج از کشتارگاه و استفاده از گوشت این دام ها برای مصرف کنندگان دارد، تصریح کرد: بسیاری از بیماری های دام بویژه بیماری های مشترک در دام ها هیچ علائمی ندارند و این بیماری ها می توانند در هنگام تماس با دام و گوشت آن و همچنین مصرف فراوده های آن به انسان متقل گردند.

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان با اشاره به مخاطرات بهداشتی ذبح دام خارج از کشتارگاه و استفاده از گوشت این دام ها برای مصرف کنندگان دارد، تصریح کرد: بسیاری از بیماری های دام بویژه بیماری های مشترک در دام ها هیچ علائمی ندارند و این بیماری ها می توانند در هنگام تماس با دام و گوشت آن و همچنین مصرف فراوده های آن به انسان متقل گردند.

به گزارش صدای زرند، حسن لطفعلی پور افزود: بر این اساس معاینه پیش از کشتار و همچنین بازرسی لاشه دام ها از نظر وجود علائم یماری ها بسیار حیاتی است که توسط کارشناسان دامپزشکی انجام می گیرد.

همچنین با اشاره به این موضوع که با نزدیک شدن فصل گرم و شروع فعالیت عوامل انتقال بیماری ها مانند کنه ها امکان شیوع بیماری های خطرناک مانند تب کریمه کنگو در دام ها وجود دارد، تاکید کرد: بیماری تب کریمه کنگو نیز از بیماری های مشترکی است که هیچ گونه علائمی در دام ندارد و تنها راه جلوگیری از بیماری به انسان نگهداری گوشت به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت در درمای ۴ درجه یخچال می باشد.

وی افزود: برای پیشگیری از این بیماری و بسیاری از بیماری های دیگر در دام نیز رعایت مسائل بهداشتی در دامداری، جلوگیری از انتقال دام های بدون هویت و همچنین مبارزه با عوامل انتقال بیماری از طریق سم پاشی بدن دام ها و اماکن نگهداری دام ها می باشد.

رئیس اداره دامپزشکی همچنین هشدار داد: جهت پیشگیری از ایجاد مخاطرات بهداشتی در جامعه، هر گونه لاشه دامی که در قصابی ها بدون لیبل و مهر دامپزشکی باشد بعنوان گوشت قاچاق محسوب گردیده و ضمن ضبط و معدوم سازی آن فرد متخلف نیزبه مراجع قضایی معرفی می گردد.

انتهای پیام/