اطلاعیه بهداشتی شبکه دامپزشکی شهرستان کوهبنان در خصوص شرایط نگهداری و خرید تخم مرغ

دکتر امیرحسین همتی، رییس شبکه دامپزشکی شهرستان کوهبنان درباره اینکه مصرف کنندگان به هنگام خرید تخم مرغ به چه نکاتی باید توجه کنند، افزود: شهروندان ابتدا باید به دارا بودن پروانه بهداشتی تخم مرغ از سازمان دامپزشکی کشور دقت کنند؛ چرا که صدور این پروانه نشان از گذراندن کنترل‌های بهداشتی است. شرایط نگهداری تخم مرغ نیز مهم می‌باشد و با توجه به فسادی پذیری تخم مرغ حفظ زنجیره سرد این فرآورده از اهمیت بالایی برخوردار می‌باشد.

به گزارش صدای زرند، وی در ادامه بیان کرد: بهترین درجه حرارت نگهداری در یخچال صفر تا ۴ درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی ۸۵ درصد می باشد. بنابراین از خرید تخم مرغ‌های بیرون یخچال تا حد امکان باید خودداری نمود. نکته مهم دیگر توجه به تاریخ تولید و انقضا تخم مرغ است. باید دانست که عمر ماندگاری تخم مرغ‌های بسته بندی شده برای منازل از زمان تولید تا انقضا در دمای ۴ درجه سانتی گراد، یک ماه است. از خرید تخم مرغ‌های بدون نام و نشان خاص نیز باید جلوگیری نمود.

همتی گفت: با توجه به دستورالعمل اجرایی طرح ارتقا کیفیت تخم مرغ کلیه واحدهای عرضه کننده تخم مرغ به ویژه فروشگاه‌های زنجیره‌ای باید این محصول فسادپذیر را در یخچال نگهداری و عرضه نمایند و در صورت عدم رعایت زنجیره سرد با واحدهای متخلف طبق مقررات سازمان دامپزشکی کشور و از طریق مراجع قضائی برخورد قانونی خواهد شد.