دبیر اتاق اصناف ایران:

اصناف حتی در پیک کرونا تعطیل نمی‌شوند

دبیر اتاق اصناف ایران گفت: با توجه به دستورالعمل مدیریت هوشمند کرونا، دیگر بحث تعطیلی مشاغل در پیک‌های کرونا مطرح نیست.

دبیر اتاق اصناف ایران گفت: با توجه به دستورالعمل مدیریت هوشمند کرونا، دیگر بحث تعطیلی مشاغل در پیک‌های کرونا مطرح نیست.

به گزارش صدای زرند، محمدباقر مجتبایی افزود: براساس مصوبه‌ی ستاد ملی کرونا، واحدهای صنفی که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نکنند در مرحله‌ی اول اخطار کتبیِ پلمب دریافت می‌کنند، در مرحله‌ی دوم دستگاه پوز بانکی آن‌ها به مدت دو هفته قطع می‌شود و در مرحله سوم اگر رعایت نکنند به مدت یک ماه پلمب می‌شوند.

وی اظهار کرد: طبق گزارش وزارت بهداشت، رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی مراجعان برخی اصناف از جمله نانوایی، سوپرمارکت، فروشگاه زنجیره‌ای، رستوران‌ها و تالارها کمتر است. بنابراین، مردم در این مکان‌ها که در نقاط تجمعی و فاصله کم قرار می‌گیرند، باید دقت بیش‌تری داشته باشند.

وی پنجشنبه ۱۴ بهمن‌ماه درباره‌ی نحوه فعالیت اصناف در شرایط قرمز کرونایی فعلی توضیح داد: طبق تجربیات ماه‌های گذشته در مقابله با کرونا، باید استراتژی و سیاستگذاری جدید در این حوزه تعریف می‌شد. کمیته امنیتی ستاد کرونا مسئول تصمیم‌گیری و ساماندهی امور کسب و کارها، فعالیت ادارات و همه فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی است. حدود دو ماه پیش با استفاده از جزئیات تجربیات طرح‌های قبلی و همچنین لزوم پرداختن به معیشت و سلامت در کنار یکدیگر، طرح هوشمند مدیریت کرونا بر بستر سامانه «ایران من» یا سامانه «امید» از سوی این کمیته ابلاغ شد.

وی افزود: بارها گونه‌های مختلف این ویروس شیوع پیدا کرده و بر خلاف تصور ابتدایی، اپیدمی کوتاه مدت نبود. بنابراین دیگر نمی‌توان با تعطیلی مشاغل و اداره‌ها ادامه داد، چراکه این ویروس تمام شدنی نیست و دوره آن هم کوتاه مدت نیست. در این شرایط از طرفی جان هر شهروند و حتی پیشگیری از بیماری و درد کشیدن افراد مهم است، اما از سوی دیگر باید زندگی، شغل و ارائه خدمات و کالا به مردم دچار مشکل نشود.

دبیر اتاق اصناف ایران با بیان اینکه در دستورالعمل مدیریت هوشمند کرونا، تکلیف تمام بخش جامعه مشخص شده، ادامه داد: به عنوان مثال در حوزه اصناف مقرر شد واحدهای صنفی مانند سایر اقشار جامعه واکسن بزنند البته در کشور قانون اجباری برای واکسن نداشتیم و از طریق اطلاع رسانی و روش‌های تشویقی این کار انجام شد.

وی اضافه کرد: بر اساس آمار سامانه ایران من، ۸۵ درصد اصناف واکسن تزریق کرده‌اند.

وی گفت: در دستورالعمل مدیریت هوشمند کرونا گروه‌بندی سابق اصناف به طور کلی از بین رفته و در مقابل مشاغل حساس و تجمعی، به ویژه مشاغلی که مشتریان مجبور به درآوردن ماسک هستند، مانند رستوران مشخص شده است. بر این اساس قرار شد در مصوبات جدید ستاد ملی کرونا به گونه‌ای عمل شود که رعایت چهار عنصر کلیدی یعنی استفاده از تهویه مناسب، استفاده از ماسک، استفاده از واکسن و رعایت فاصله اجتماعی مورد تاکید قرار گیرد.

انتهای پیام/