به گزارش صدای زرند، سوهان زرندی یکی از محصولات سنتی استان کرمان محسوب می شود، آن را از جوانه گندم درست می کنند که سرشار از ویتامین های گروه b است، از فواید سوهان زرندی می توان به پیشگیری از پیری زودرس، از کارافتادگی پیش از موعد اعضا بدن، مؤثر بودن در رشد کودک و کاهش سوء تغذیه اشاره کرد، این شیرینی برخلاف سایرین، پروتئین هم دارد.
بانوان زرندی از سال های خیلی دور در تهیه سوهان و شیرینی های محلی مختلف شهرت داشته اند، آنها از سمنو به عنوان ماده اصلی سوهان زرند استفاده می کردند و آن را در مقایسه با سوهان قم بسیار تردتر و نازکتر یعنی به صورت لایه بسیارنازک می پختند.
برای اطلاع بیشتر از روند پخت سوهان زرند و معرفی آن، وارد یک کارگاه پخت سوهان شدم زنان و دختران زرندی را دیدم که سخت مشغول پخت وپز سوهان هستند که علاوه بر نشان دادن هنر خود درآمد خوبی نیز نصیبشان می شد، به سراغ متصدی کارگاه رفتم و از او خواستم مراحل تهیه سوهان زرندی را شرح دهد.
خانم فلاحی در گفت وگو با خبرنگار فارس گفت: از سال ۸۴ تولید سوهان را شروع کردم که هم اکنون محصولات تولیدی ما در زرند و شهرهای دیگر به فروش می رسند، تعداد ۱۳ نفر از بانوان در این کارگاه مشغول به کار هستند در این کارگاه سوهان زرندی در انواع مختلف ورقه ای، لقمه ای، سکه ای و آبنبات در بسته بندی های مختلف تولید می شود.
وی اضافه کرد: این سوهان از آرد جوانه گندم، آرد سفید، روغن، شکر، هل و زعفران پخته شده است و در آن از رنگ و اسانس استفاده نمی شود، ترکیبات آن مانند سمنو است.
فلاحی با بیان اینکه سوهان زرندی ارزش غذایی بسیار بالایی دارد و یک خوراکی با خواص ارزشمند برای بچه ها به حساب می آید، گفت: به خانواده ها توصیه می کنم به جای خرید شیرینی جات و تنقلات کم ارزش غذایی، یا در مهمانی ها و تغذیه مدارس بچه ها از این سوهان استفاده کنند.
وی میزان تولید این سوهان را روزانه ۷۰ تا ۱۵۰ کیلو عنوان کرد و بیان داشت: تبلیغات در مورد این سوهان متاسفانه خیلی کم شده و شناخته شده نیست، از مسؤولان می خواهم که برای پذیرایی در جلساتی که برگزار می کنند از این سوهان استفاده کنند، سوهان زرندی ثبت ملی شده و تولید این سوهان خیلی زحمت دارد، و خواهشی که از مسؤولان دارم این است که به بیمه این قشر، خدمات دولتی تعلق گیرد.
به سراغ یکی دیگر از تولیدکنندگان می روم و با خانم یزدانی که سالهاست در پخت سوهان فعالیت دارد، گفت و گو می کنم. وی به تاریخچه سوهان زرند اشاره کرد و ابراز داشت: ازجمله افرادی که دریک قرن گذشته در پخت سوهان محلی زرندی فعالیت داشتند می توان به همسر مرحوم آقا میرزا جعفری و مرحومه کبری معروف به کبری خیاط، همسر مرحوم مشرفی اشاره کرد.
این بانوی فعال پخت سوهان که در ورودی واحد مسکونی خود کارگاهی سنتی و بهداشتی راه اندازی کرده است، بیان داشت: زمان دقیقی از بنیانگذار اصلی پخت سوهان در زرند در دست نیست، اما پخت سوهان و شیرینی جات محلی در قدیم هم رواج داشته و اکثرا در ایام نوروز به پخت سوهان و شیرینیجات محلی اقدام می کردند.
آقای ابوترابی تولیدکننده دیگر سوهان زرند، که برای اولین بار در کشور به طراحی و ساخت دستگاه نازک کن و پخت سوهان در یکی از روستاها بنام ابراهیم آباد اقدام کرد نیز در گفت وگو با خبرنگار فارس ترد بودن و نچسبیدن به دندان ها را از ویژگی های سوهان اعلای زرندی نام برد.
انتهای پیام/
رئیس دادگستری و دادستان عمومی و انقلاب شهرستان زرند در پی شهادت حضرت آیت الله رییسی، رئیس جمهور و هیات همراه پیام تسلیت مشترکی صادر کردند.
رئیس هسته گزینش و استخدام پلیس استان کرمان از پذیرش نیروی مرد در مقطع کارشناسی شمار زیادی از رشته های تحصیلی جهت استخدام در مجموعه انتظامی خبر داد.
سید ابراهیم رییسی رییس جمهور کشورمان در حادثه سقوط بالگرددر منطقه کوهستانی شمال غربی ایران به شهادت رسید. حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه نیز از شهدای این حادثه است.
رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشی وزارت آموزش و پرورش از برگزاری آزمون های مدارس خبر داد.
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال نظر