وزارت بهداشت اعلام کرد

بایدها و نبایدهای مراجعه به نانوایی زیر سایۀ کرونا

اوایل شیوع کرونا در کشور، تصور می‌شد این مهمان ناخوانده نهایتا یک یا دو ماه با ما باشد. به همین خاطر، وقتی قرنطینه شروع شد، برخی فعالیت‌ها مانند پخت نان در خانه‌ها رواج پیدا کرد. اما اکنون و با طولانی شدن دوره‌ی بیماری، باز هم، صف‌های نانوایی‌ها شلوغ شده است.

به گزارش صدای زرند، اوایل شیوع کرونا در کشور، تصور می‌شد این مهمان ناخوانده نهایتا یک یا دو ماه با ما باشد. به همین خاطر، وقتی قرنطینه شروع شد، برخی فعالیت‌ها مانند پخت نان در خانه‌ها رواج پیدا کرد. اما اکنون و با طولانی شدن دوره‌ی بیماری، باز هم، صف‌های نانوایی‌ها شلوغ شده است. برای اینکه در جریان خرید نان، سلامتی حفظ شود، وزارت بهداشت، فهرستی از بایدها و نبایدها هنگام مراجعه به نانوایی را ارائه کرده است؛ از جمله اینکه اجازه ندهیم نان در نانوایی خنک شود و بهتر است نان را داغ داغ در سفره و یا پارچه‌ی نان قرار داده و ببندیم یا اینکه از چاقو، کاتر، برس و سایر وسایل مشترک در نانوایی استفاده نکنیم و بدانیم تنها راه اطمینان از آلوده نبودن نان، حرارت دادن مجدد آن در منزل قبل از مصرف است.

فهرست کامل این توصیه‌ها را در ادامه می‌خوانید.

 بنابر اعلام وزارت بهداشت، نکات زیر هنگام مراجعه به نانوایی‌ها باید رعایت شود:

از لحظه‌ی خروج از منزل تا بازگشت به منزل حتما ماسک بزنیم.

در صورتی که بیماری زمینه‌ای (مانند بیماری قلبی-عروقی، فشارخون، دیابت، بیماری‌های تنفسی و …) و یا نقص ایمنی (شیمی درمانی، پیوند اعضا و …) داریم حتی‌المقدور از رفتن به نانوایی خودداری کنیم.

در هنگام داشتن علایم سرماخوردگی مانند تب، سرفه، گلودرد و یا تنگی نفس از رفتن به نانوایی خودداری کنیم.

در صورت مواجه با فردی از کارکنان نانوایی که علایم سرماخوردگی مانند سرفه و یا سایر علایم تنفسی دارد، به متصدی و مدیریت آن‌جا اطلاع دهیم.

مواجه‌ی چهره به چهره با کارکنان نانوایی را کاهش دهیم.

از ورود به داخل نانوایی خودداری کنیم. مگر آنکه نانوایی فضایی با احتساب رعایت فاصله یک متر حداکثر برای پنج نفر را داشته باشد.

در صف نانوایی فاصله‌ی حداقل یک متر را رعایت کنیم و در صورت وجود خط کشی، در نقاط و محل‌های تعیین شده بایستیم.

در هنگام سرفه و عطسه دهان و بینی خود را بپوشانیم و دستمال استفاده شده را بلافاصله در سطل زباله در دار بیاندازیم. در صورتی که دستمال وجود نداشت از قسمت داخلی آرنج موقع سرفه و عطسه استفاده کنیم.

توجه کنیم نانوایی تهویه‌ی مناسب داشته باشد و هوای تازه در جریان باشد (به عنوان مثال استفاده از تهویه طبیعی با بازکردن در و پنجره ها و تعویض مرتب هوا).

استعمال دخانیات در محیط نانوایی ممنوع است.

توجه کنیم که کارگران در نانوایی مجهز به وسایل حفاظت فردی مانند دستکش، ماسک و لباس کار مناسب باشند.

از نانوا خواهش کنیم نان‌ها را با انبر بر روی سفره/ پارچه قرار دهد.

از آبخوری و یا آب‌سرد کن در محیط نانوایی استفاده نکنیم.

توجه کنیم که نان‌های فانتزی و محلی در واحد صنفی به صورت کامل با روکش قابل رویت پوشیده شده باشد.

متصدی، مدیر یا مالک نانوایی موظف است یک جعبه دستمال کاغذی به منظور استفاده شاغلین و مشتریان در کنار دستگاه کارت‌خوان محل صنفی قرار دهد.

قبل از دست زدن به نان، اگر دستان آلوده شده است از یک ضدعفونی‌کننده دست استفاده کنیم.

اجازه ندهیم نان در نانوایی خنک شود. بهتر است نان را داغ داغ در سفره و یا پارچه نان قرار داده و ببندیم. اگرچه نان کمی نرم می‌شود اما این روش برای سلامتی مهم‌تر است.

از چاقو، کاتر، برس و سایر وسایل مشترک در نانوایی استفاده نکنیم.

سفره و یا پارچه‌ی نان را روی پیشخوان و میز نانوایی قرار ندهیم.

از پرداخت وجه نقد خودداری کنیم و پرداخت ترجیحا به صورت آنلاین و یا استفاده از اپ‌ها و یا کارت‌خوان باشد و صرفا خودمان انجام دهیم.

به محض ورود به خانه، اول دست‌ها را بشوییم، سپس به سراغ نان‌ها برویم. البته دقت کنیم پشت سفره و یا پارچه نان به نان نخورد و بعد از هر بار نانوایی رفتن، سفره و یا پارچه‌ی نان را بشوییم.

تنها راه اطمینان از آلوده نبودن نان حرارت دادن مجدد آن در منزل قبل از مصرف است.

نان‌های کارخانه‌ای بدون دخالت دست تولید و بسته‌بندی می‌شوند اما برای اطمینان بعد از خرید، کیسه‌ی روی آن را بشوییم و نان را قبل از مصرف در فر، تابه گرم، مایکروفر و یا تستر حرارت دهیم.

برای اعلام و گزارش عدم رعایت نکات بهداشتی در نانوایی‌ها با شماره تلفن ۱۹۰ «سامانه پاسخگویی شکایات وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی» تماس بگیریم. 

انتهای پیام/

منبع: فردای کرمان