جزئیات جدید از آزادسازی سهام عدالت / در روش غیرمستقیم نمی‌توان سهام را فروخت

براساس اظهارات معاون سازمان خصوصی‌سازی سهامدارانی که تا شب گذشته روش آزادسازی را به اشتباه انتخاب کرده‌اند می‌توانند با ورود مجدد به سامانه ویرایش لازم را انجام دهند، همچنین کسانی که روش غیرمستقیم را انتخاب کنند، فعلاً نمی‌توانند سهام خود را بفروشند.

براساس اظهارات معاون سازمان خصوصی‌سازی سهامدارانی که تا شب گذشته روش آزادسازی را به اشتباه انتخاب کرده‌اند می‌توانند با ورود مجدد به سامانه ویرایش لازم را انجام دهند، همچنین کسانی که روش غیرمستقیم را انتخاب کنند، فعلاً نمی‌توانند سهام خود را بفروشند.

به گزارش صدای زرند، به نقل از تجارت‌نیوز، آزادسازی سهام عدالت از ابتدا با ابهاماتی آغاز شد؛ چون در خصوص روش‌های آزادسازی از قبل اطلاع‌رسانی نشده بود، سهام‌داران برای انتخاب روش آن سردرگرم شده‌اند.

“حسن علائی”، معاون سازمان خصوصی‌سازی جزئیاتی را در خصوص نحوه آزادسازی عنوان کرد.

 

امکان ویرایش روش آزادسازی فراهم شد

بسیاری از سهامداران اظهار کرده‌اند که در انتخاب روش آزادسازی دچار اشتباه شده‌اند و درخواست امکان ویرایش دارند؛ علائی در این خصوص گفت: فقط سهامدارانی که تا شب گذشته روش آزادسازی را به اشتباه انتخاب کرده‌اند و قصد ویرایش دارند، می‌توانند یک بار دیگر وارد سامانه شوند و روش دیگری را انتخاب کنند.

وی افزود: اما همان طور که در سامانه اعلام شده امکان ویرایش آزادسازی دیگر وجود ندارد، یعنی کسانی که از امروز مراحل آزادسازی را انجام می‌دهند، نمی‌توانند ویرایشی در انتخاب روش آزادسازی سهام خود انجام دهند.

 

در روش غیرمستقیم نمی‌توان سهام را فروخت

اما سوال تعداد بسیاری از سهامداران این بود که آیا با انتخاب روش غیرمستقیم، یعنی واگذار کردن مدیریت و ساماندهی سهام عدالت به شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی، امکان فروش سهام وجود دارد؟

معاون سازمان خصوصی در پاسخ به این سوال گفت: سهامداران در صورت واگذاری مدیریت سهام به شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی (روش غیرمستقیم) نمی‌توانند سهام خود را بفروشند، این سهامداران در این روش با یک واسطه سهام خود را مدیریت می‌کنند.

وی ادامه دارد: اما اینطور نیست که در این روش کلا امکان فروش وجود نداشته باشد، یعنی فعلاً سازوکارهای آن وجود ندارد. همچنین مقرر شده است برای کسانی که روش غیرمستقیم را انتخاب می‌کنند سازمان بورس سازوکارها را تصویب و ابلاغ کند.

به گفته علائی، سهام‌دارانی که می‌خواهند سهام خود را مدیریت کنند یا زودتر بفروشند، روش مستقیم را انتخاب کنند. در این روش ۷۰ درصد سهام معادل ۳۶ شرکت بورسی قابل معامله خواهد بود و برای ۱۳ شرکت دیگر باید تعیین تکلیف صورت گیرد تا وارد بورس شود

 

قانونی برای ثبت نام مجدد سهام عدالت وجود ندارد

در گذشته ثبت نام مجدد سهام عدالت از سوی کسانی که مشمول نیستند بارها مطرح شده بود، اما به تازگی یکی از نمایندگان مجلس یازدهم طی نامه‌ای به رئیس‌جمهور اضافه شدن گروه‌های دیگری از اقشار جامعه را به جمع مشمولان این سهام، خواستار شد.

علایی در واکنش به این نامه عنوان کرد: تا محمل قانونی برای ثبت نام مشمولان جدید ایجاد نشود، این امکان وجود ندارد.

همچنین طبق گفته وی سهامدارانی که قصد آزادسازی دارند تا روز ۱۰ خرداد ماه باید نسبت به انتخاب روش آن اقدام کنند که برای این کار باید به سامانه www.samanese.ir مراجعه کنند.

 

به گزارش صدای زرند، اگر فردی طی فرصت اعلام شده وارد سامانه سهام عدالت نشود، مدیریت غیرمستقیم برای این فرد در نظر گرفته خواهد شد. همچنین بنا به گفته “علیرضا صالح” رئیس کل سازمان خصوصی‌سازی کشور، در حال حاضر ارزش سهام عدالت یک میلیون تومانی بیش از ۱۰ برابر شده و تقریباً به ۱۱ میلیون تومان رسیده است.

 

انتهای پیام/