مدیرکل انتقال خون استان کرمان خبر داد:

اهدای سالانه ۷۵ هزار واحد خون در کرمان/کرمان، یکی از استان‌های پرمصرف خونی

مدیرکل انتقال خون استان کرمان گفت: در استان کرمان سالانه حدود ۷۵ هزار واحد خون اهدا می شود که ۶۲ درصد آن مربوط به اهداکنندگان مستمر است که به لحاظ سطح کیفی و سلامت خون، بالاترین سلامت خون اهدایی مربوط به این افراد است زیرا این افراد حداقل سالی ۲ بار خون اهدا می کنند.

مدیرکل انتقال خون استان کرمان گفت: در استان کرمان سالانه حدود ۷۵ هزار واحد خون اهدا می شود که ۶۲ درصد آن مربوط به اهداکنندگان مستمر است که به لحاظ سطح کیفی و سلامت خون، بالاترین سلامت خون اهدایی مربوط به این افراد است زیرا این افراد حداقل سالی ۲ بار خون اهدا می کنند.

به گزارش صدای زرند، دکتر”روح اله میرزایی” در جمع خبرنگاران با اشاره به ۹ مرداد سالروز تاسیس سازمان انتقال خون اظهار کرد: با هر اهدای خون می توان جان سه نفر را از مرگ نجات داد و اهدای خون یک امر حیاتی برای نجات جان نیازمندان به خون است.

وی افزود: استان کرمان به دلایل متعدد یکی از استان‌های پرمصرف در زمینه مصرف خون و فرآورده های خونی است و آمار بالای کم خونی ژنتیکی تالاسمی را شاهد هستیم که حدود ۸ درصد بیماران تالاسمی وابسته به تزریق خون در استان ما هستند.

میرزایی تصریح کرد: بیماران سرطانی، آمار بالای تصادفات جاده ای استان، پیوند سلول بنیادی که در استان انجام می گیرد، مصرف توسط مادران و نوزادان در بخشهای زنان و زایمان، اعمال جراحی تخصصی و فوق تخصصی که در مراکز درمانی صورت می گیرد و موارد دیگر از مثال هایی هستند که نشان دهنده میزان بالای نیاز به خون و فرآورده های خونی در استان کرمان هستند بنابراین اهدای خون یک امر بسیار ضروری برای نجات این بیماران است.

وی با اشاره به فرآیند ایمن و سالم اهدای خون بیان کرد: از هر واحد خون اهدایی سه فرآورده اصلی شامل گلبول قرمز، پلاکت و پلاسما تولید می شود و علاوه بر این فرآورده هایی دیگر نیز وجود دارد که با انجام فرایندهایی روی این فرآورده های اصلی به دست می آیند و بسیار برای بیماران نیازمند ارزشمند هستند. به عنوان مثال فرآورده کم لوکوسیت یا فیلتر شده (که برای بیماران خصوصا بیماران تالاسمی بسیار مفید است)، فراورده اشعه دیده (برای بیماران پیوندی، نوزادان و بیماران دچار نقص ایمنی بسیار مفید است) و پلاکت تهیه شده به روش فرسیس.

پذیره نویسی سلول بنیادی در پایگاه های انتقال خون استان

مدیرکل انتقال خون استان کرمان گفت: پذیره نویسی سلول بنیادی در پایگاه های انتقال خون استان انجام می گیرد و کسانی که تمایل دارند اهدا سلول بنیادی برای بیماران سرطانی داشته باشند با نام نویسی در پایگاه ها به عنوان اهداکننده سلول بنیادی علاوه بر اینکه خون خود را اهدا می کنند در لیست اهداکنندگان سلول بنیادی نیز قرار می گیرند و هر زمان که بیماری نیاز به پیوند سلول بنیادی داشت، از اهداکننده درخواست می شود که با اهدا سلول بنیادی که فرایندی مشابه اهدا خون است، نجات‌بخش بیمار نیازمند باشد.

وی افزود: در استان کرمان سالانه حدود ۷۵ هزار واحد خون اهدا می شود که ۶۲ درصد آن مربوط به اهداکنندگان مستمر است که به لحاظ سطح کیفی و سلامت خون، بالاترین سلامت خون اهدایی مربو به این افراد است زیرا این افراد حداقل سالی ۲ بار خون اهدا می کنند.

میرزایی اظهار کرد: انتقال خون همیشه یک ذخیره استاندارد و تعریف شده دارد و هرزمان که این ذخیره از حد استاندارد و تعریف شده خارج شود با اطلاع رسانی به مردم و فراخوان اهداکنندگان از این افراد خواسته می شود که جهت اهدای خون به پایگاه‌ها مراجعه کنند و با لطف اهداکنندگان ذخیره به حد استاندارد رسانده می شود، به همین دلیل هیچ گونه کمبود خون و فراورده های خونی وجود ندارد.

وی تصریح کرد: از مهمترین دستاوردها و پیشرفت های سازمان انتقال خون ایران که به برکت انقلاب و خون شهدا حاصل شده است می توان به اهدای خون کاملا داوطلبانه اشاره کرد. زیرا در گذشته اهدای خون جایگزینی و زمان های خیلی دور انگیزه های مالی برای اهدا وجود داشت که سلامت خون را به خطر می انداخت اما در حال حاضر اهدای خون کاملا داوطلبانه است و هیچ انگیزه ای به جز رضایت قلبی اهداکننده و رضایت خدا وجود ندارد.

هیچ گونه خون وارداتی وجود ندارد

مدیرکل انتقال خون استان کرمان بیان کرد: خوشبختانه علی رغم تحریم های ظالمانه ای که بر کشور ما حاکم است در تامین خون کافی و سالم کاملا خودکفا هستیم به طوری که هیچ گونه خون وارداتی وجود ندارد و از طرفی کیفیت و سلامت خون و فراورده های خونی ایران همطراز کشورهای اروپایی و حتی بهتر از جامعه امریکا می باشد، نیز از دیگر دستاوردهای سازمان است.

وی افزود: همچنین شاخص اهدای خون در کشورهای در حال توسعه ۱۶ واحد به ازاء هر یک هزار نفر جمعیت است اما ایران علی رغم اینکه جزء کشور های در حال توسعه است، شاخص اهدای خونی معادل کشور های توسعه یافته یعنی ۲۷ واحد به ازای هر یک هزار نفر جمعیت است.

میرزایی اظهار کرد: در گذشته دارو های مشتق از پلاسما مانند داروهای ضد هموفیلی کاملا منشا خارجی داشت و هزینه زیادی برای خرید این داروها صرف می شد اما درحال حاضر ماده خام اولیه برای تولید این داروها که پلاسما است و سطح کیفیت بسیار بالایی دارد، توسط سازمان انتقال خون ایران تامین می شود و این کار از خارج شدن سرسام اور ارز از کشور نیز جلوگیری می کند.

تولید فرآورده های معمولی گلبول قرمز، پلاکت و پلاسما با کیفیت در استان کرمان

وی افزود: پایگاه انتقال خون کرمان از جمله پایگاه هایی در کشور است که پلاسمای آن برای تولید داروهای مشتق از پلاسما جهت مصارف درمانی در ایران استفاده می شود و در استان کرمان علاوه بر فرآورده های معمولی گلبول قرمز، پلاکت و پلاسما، فرآورده های با کیفیت بسیار بالاتری نیز تولید و دراختیار بیماران قرا می گیرد.

مدیرکل انتقال خون استان کرمان با درخواست از مردم برای اهداء خون مستمر اظهار کرد: علی رغم اینکه خانم ها مشارکت بسیار خوبی در تمامی فعالیت های کشور دارند اما در اهداء خون مشارکت بسیار کم رنگی دارند بطوریکه فقط ۵ تا ۶ درصد اهداکنندگان خون در استان بانوان هستند.

۵ تا ۶ درصد اهداکنندگان خون در استان بانوان هستند

وی افزود: این مسئله می تواند به علت تصورات اشتباهی باشد که در ذهن خانمها وجود دارد مثل ترس از کم خونی یا ضعیف شدن و … باشد، در صورتی که چنین تصوراتی کاملا اشتباه است و در پایگاه های انتقال خون پزشکان دوره دیده ای وجود دارد که قبل از اهدا خون، اهدا کننده را معاینه می کنند و اگر شرایط اهدا را داشتند می توانند خون اهدا کنند و چنانچه شرایط اهدا را نداشتند از انها خونگیری نمی شود.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه آمار مصرف خون در استان کرمان به دلایلی که اشاره شد بالاست بنابراین نیاز به خون همیشگی است و مختص روزها یا فصول خاصی از سال نیست و به همه گروههای خونی نیاز داریم.

انتهای پیام/

منبع : ایسنا *** انتشار دهنده : میثم رضازاده