شیطنت خبرگزاری‌های خارجی موجب کاهش قیمت نفت پس از اجلاس اوپک شد

امیر‌ی با اشاره به اجلاس اخیر اوپک اظهار کرد: ما از قبل هم پیش‌بینی می‌کردیم که این اجلاس اثری نخواهد داشت چراکه میزان تولید و صادرات کشورهای عضو اوپک هم تغییر نکرد منتهی دستور کار دیگر، تغییر دبیرکل سازمان اوپک بود کهچندین سال تکرار شده و عربستان هم حامی وی بوده است.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: در سال ۲۰۱۱ در نشستی سقف تولید اوپک را ۳۰ میلیون بشکه در روز اعلام کردند و امروز علی‌رغم اینکه ایران در تحریم است و زیر سهم خود تولید می‌کند اما کشورهای عضو ۳۱ و نیم میلیون بشکه یعنی یک و نیم میلیون بالای سقف را تائید کردند که فکرمی‌کنم در این قضیه یکی از خبرگزاری‌های کشورهای خارجی هم شیطنت یا اشتباه کرد و به جای اینکه اعلام کند ۳۱و نیم میلیون بشکه در حال تولید است اعلام کرد اوپک سقف تولید را یک و نیم میلیون بسته است! و بعد از این مساله، فورا برخی سایت‌های داخلی و خارجی این خبر را تکرار کردند و فردای آن روز قیمت نفت کاهش یافت و به اعتقاد من دلیل آن، اثر روانی شایعه‌ای بود که از اجلاس اوپک بیان شد در حالیکه هیچ تغییری در سقف اعلام نشد.

 

Dr Amiri

 

به گزارش صدای زرند، دکتر حسین امیر‌ی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اجلاس اخیر اوپک اظهار کرد: ما از قبل هم پیش‌بینی می‌کردیم که این اجلاس اثری نخواهد داشت چراکه میزان تولید و صادرات کشورهای عضو اوپک هم تغییر نکرد منتهی دستور کار دیگر، تغییر دبیرکل سازمان اوپک بود کهچندین سال تکرار شده و عربستان هم حامی وی بوده است.

 

وی افزود: در این اجلاس برخی کشورها مانند ایران تلاش کردند دبیرکل تغییر کند و باتوجه به اینکه عربستان مخالف بود اما ایران، ونزوئلا و الجزایر تلاش کردند وی فقط سرپرست باشد نه دبیرکل و ظرف شش ماه آینده فرد جدیدی در نشستی فوق العاده جایگزین وی شود.

 

امیری‌خامکانی با اشاره به اینکه امروز یک و نیم میلیون بشکه در روز بیش از سقف اوپک را کشورهای عضو تولید می‌کنند بیان کرد: در رابطه با تولید برخی کشورها مانند ایران، الجزایر و ونزوئلا تاکید داشتند که کشورهای عضو اوپک سقف تولید را رعایت کرده و بیش از سهیمه تولید نکنند.

 

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: در سال ۲۰۱۱ در نشستی سقف تولید اوپک را ۳۰ میلیون بشکه در روز اعلام کردند و امروز علی‌رغم اینکه ایران در تحریم است و زیر سهم خود تولید می‌کند اما کشورهای عضو ۳۱ و نیم میلیون بشکه یعنی یک و نیم میلیون بالای سقف را تائید کردند که فکرمی‌کنم در این قضیه یکی از خبرگزاری‌های کشورهای خارجی هم شیطنت یا اشتباه کرد و به جای اینکه اعلام کند ۳۱و نیم میلیون بشکه در حال تولید است اعلام کرد اوپک سقف تولید را یک و نیم میلیون بسته است!

 

وی ادامه داد: بعد از این مساله، فورا برخی سایت‌های داخلی و خارجی این خبر را تکرار کردند و فردای آن روز قیمت نفت کاهش یافت و به اعتقاد من دلیل آن، اثر روانی شایعه‌ای بود که از اجلاس اوپک بیان شد در حالیکه هیچ تغییری در سقف اعلام نشد.

 

نماینده مردم زرند و کوهبنان تصریح کرد: متاسفانه وزیر نفت برخی کشورهای عضو اوپک مانند نیجریه مصاحبه کرده و خواسته بود ایران افزایش تولید را به تاخیر بیاندازد و ایران با این حرف غیرمنطقی مخالفت کرد اما برخی افراد داخل کشور این صحبت را تکرار می‌کنند و می‌گویند وزیر نفت اعلام کرده است تولید را افزایش دهیم قیمت را کم می‌کند و نباید اقدام شود، که این حرف کاملا غیرکارشناسی است.

 

وی افزود: وقتی چهار سال پیش سقف اوپک ۳۰ میلیون بشکه در روز بسته شد هر کسی سهمی داشت و سهم ما نیز دو میلیون و۲۰۰ تا دو میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه در روز بود که در این چند سال تحریم توان صادراتی ما کمتر شد و حتی به زیر یک میلیون بشکه در روز رسیدیم.

 

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: به ‌رغم اینکه ما بیش از یک میلیون بشکه در روز کاهش صادرات داریم اما سازمان اوپک یک و نیم میلیون بشکه در روز افزایش تولید دارد یعنی برخی کشورها نه تنها سهم ما راغصب کرده‌اند بلکه بیش از آن هم تولید می‌کنند و اگر افزایش تولید باعث کاهش قیمت‌ها می‌شود آن کشورها مقصر هستند و ما باید به سهم خود برسیم.

 

وی تاکید کرد: منافع ملی ما این است که به سهم تعیین شده قبلی خود در سازمان اوپک برسیم و حداقل دو و نیم میلیون بشکه در روز تولید کنیم، سایر کشورهایی که اضافه از سهم خود نفت تولید می‌کنند باید این میزان را کاهش دهند ضمن اینکه تاکید ما هم بر همین بود که کشورهایی که بیش از سهم خود تولید می‌کنند کاهش و کشورهایی که زیر سهم تولید می‌کنند، تولید خود را افزایش دهند.

 

امیری‌ در پایان گفت و گوی خود با ایسنا خاطرنشان کرد: ما باید بعد از تحریم‌ها به سهم واقعی خود برسیم، در نشست اوپک نیز توصیه‌هایی شد مبنی بر اینکه اعضا همچنان بازار را رصد، مدیریت و اعلام نظر کنند.

 

انتهای پیام/