۲۰ مولفه زیباشناسی کویر در جشنواره فرهنگی اقتصادی کرمان معرفی می شود

دبیر کارگروه کویرشناسی جشنواره فرهنگی اقتصادی کرمان گفت: ۲۰ پارامتر را از نگاه زیباشناسی در این سمینار عرضه و از پشتیبانی استانداری و اتاق بازرگانی و دبیرخانه جشنواره قدردانی می کنیم.

دبیر کارگروه کویرشناسی جشنواره فرهنگی اقتصادی کرمان گفت: ۲۰ پارامتر را از نگاه زیباشناسی در این سمینار عرضه و از پشتیبانی استانداری و اتاق بازرگانی و دبیرخانه جشنواره قدردانی می کنیم.

 

جشنواره فرهنگی اقتصادی کرمان در تهران

 

به گزارش صدای زرند، اکبر رشیدی مقدم عصر شنبه در نشست خبری کارگروه کویرشناسی جشنواره کرمان در تهران افزود: اگر جای دیگری و در هر نقطه ای از عالم و کشور گرم ترین نقطه زمین در آن بود به عنوان یک رکورد همیشه در سطح جهان حرف برای گفتن داشت که این گرما با ۱۵۹ درجه فارنهایت توسط سازمان های بین المللی ثبت شده است.

 
وی خاطرنشان کرد: اگر گودترین نقطه فلات ایران در هر نقطه دیگری بود بیشتر از ما از آن بهره برداری می کردند.

 
وی بیان کرد: لوت به سه بخش شمالی، مرکزی و جنوبی تقسیم می شود که استان از هر سه بخش آن سهم عظیمی دارد و ۶۰ درصد خاک کویر لوت از آن ماست.

 
دبیر کارگروه کویرشناسی با اشاره به اینکه رونمایی شماره ثبت ملی کویر لوت در این جشنواره یکی از برنامه ها خواهد بود تصریح کرد: اینها کفایت نمی کند و هدف اصلی ما از شناخت لوت، زیبا شناسی لوت به عنوان مهمترین مسئله است.

 
وی گفت: در این همایش می توانستیم از اساتید کشور در مورد مسائل علمی دعوت و به آن بپردازیم اما احساس کردیم که از زاویه ای وارد شویم که برای همه مردم جالب باشد.

 
رشیدی مقدم خاطرنشان کرد: پارامترهای بسیاری در زمینه زیباشناسی وجود دارد که می توان به کاروانسراها از ساسانی تا قاجاریه بویژه کاروانسراهای شاه عباسی در مسیر قدیم کرمان به مشهد اشاره کرد.

 
وی بیان کرد: قلعه هایی خشتی که مردم در آنها زندگی می کردند و همچنین ۳۰ کاروانسرای زیبا از کرمان تا مشهد داریم که هر یک جاذبه در سطح بین المللی هستند.

 
وی افزود: برج ها و قلعه های مسکونی لوت و قلعه رموک و چغوکی مربوط به اهل ساسانی از جمله جاذبه های کویر است.

 
دبیر کارگروه کویرشناسی جشنواره فرهنگی اقتصادی کرمان در تهران بیان کرد: راههای باستانی لوت بویژه راهی که از دارستان بم به خراسان جنوبی فعلی تمام می شود که از هزار سال پیش بوده و ماراتن اصلی کل راههای ماست که قسمتی از آن بدون آب طی می شده است.

 
وی خاطرنشان کرد: تنگه های کویر لوت را از نظر زیباشناسی و رودخانه کویر لوت به طول ۹۰ متر به نام رود شور که دائمی است معرفی می کنیم.

 
وی با تاکید بر اینکه دو رودخانه دائم دیگر را پیدا کرده اند که نمکی و زیباست گفت: این دو رود را در این سمینار معرفی می کنیم.

 
رشیدی مقدم خاطرنشان کرد: چاله ها به عنوان دریاهای نهفته کویر هستند و دریای نهفته آب در زیر خود دارد که بسیار زیبا و جالب هستند.

 
وی گفت: ما در عمق لوت آبشار نمکین داریم که هنوز جایی معرفی نشده اند و آنها را معرفی می کنیم.

 
وی افزود: آبشارها و توده های ماسه ای جهان و هرم ها و تپه های بسیار زیبایی در کویر لوت وجود دارد که در نوع خود بی نظیر هستند.

 
این کویرشناس گفت: در این جشنواره گندم بریان و آتشفشان شمال آن را معرفی می کنیم.

 
وی با اشاره به سابقه زیست و اقوام تاریخی و مردمان کویر لوت که صبور هستند گفت: بدون داشتن رودخانه آب را از دل قنات بدست می آورده اند و هزاران سال از لوت نگهداری کردند.

 
وی بیان کرد: حیات گیاهی لوت بسیار زیباست و در این جشنواره به جنگل عراقی و گل تاغ و سرجنگل و سایر می پردازیم که ناشناس هستند.

 
رشیدی مقدم با اشاره به حیات جانوری در کویر لوت گفت: ما در لوت سوسمار دم تیغی داریم که در حوالی محدوده شهرستان ریگان است و بیش از ۱۰۰ سال کسی از حضور آن خبر نداشت.

 
وی اظهار کرد: یوزپلنگ آسیا، گورخر زرد ایرانی، جبیرها و آبزیان در کویر وجود دارد.

 
وی گفت: در لوت آثار تاریخی بسیار زیاد و امامزاده زید شهداد وجود دارد و حدود سه هزار شی تاریخی پنج هزار ساله تاکنون از منطقه شهداد کشف شده است.

 
رشیدی مقدم تصریح کرد: ورزش در لوت زیباست و می توانیم بهترین تورهای ورزشی را در سطح جهانی برگزار کنیم، بهترین گروه های محقق را در لوت پذیرا باشیم و از سراسر دنیا جذب گردشگر داشته باشیم.

 
وی افزود: یکی از کارهای ماندگار و مهم جشنواره این است که یک مجموعه عکس زیبا را از همه این عوامل در تعداد زیادی آماده کرده ایم که در سمینار و نمایشگاه به نمایش در می آید.

 
وی خاطرنشان کرد: می خواهیم نمایشگاه دائم از زیبایی های کویر در منازل و ادارات با این مجموعه عکس داشته باشیم.

 
رشیدی مقدم گفت: هدف ما جذب گردشگر از داخل و خارج ایران و تقویت جامعه محلی است زیرا هر گردشگر هر جا می رود تا ۱۶۰ شغل را فعال می کند.

 
وی ادامه داد: لازم است زمینه برگزاری یک همایش بین المللی را با توجه به ثبت جهانی لوت برای معرفی بیشتر کویر لوت فراهم کنیم.

 
وی گفت: باید از کویر به گونه ای استفاده شود که اکوسیستم محیط را حفظ کنیم و تیغ لودر در کویر یک مهلک است.

 
دبیر کارگروه کویرشناسی افزود: اگر کوتاهی شود با توجه به معادنی که در کویر وجود دارد بحران را در چند سال آینده خواهیم داشت.

 
هفته فرهنگی و اقتصادی کرمان از ۱۶ تا ۲۳ مرداد در برج میلاد تهران برگزار می شود.

 

انتهای پیام/