سیرجانی‌ها جلوتر از بقیه

از آنجا که حساسیت‌های قومی در میان برخی از طوایف سیرجان بالاست به نظر می‌رسد رسانه‌های حامی حسن‌پور تلاش می‌کنند تا نامزد اصلاح طلبان را گزینه‌ای غیربومی و متعلق به منطقه‌ای دیگر از استان معرفی کنند.

این بار تنور انتخابات خیلی زود گرم شده، گرم شدنی که برخی معتقدند ممکن است چند ماه مانده به انتخابات مجلس نان سوخته تحویل دهد. در حالی که جریان‌های سیاسی در استان کرمان مانند سایر مناطق کشور مشغول ارزیابی فضای سیاسی و رایزنی‌های اولیه برای انتخابات آتی مجلس هستند، در سیرجان فعالان سیاسی صف‌هایشان را شکل داده‌اند و کازار انتخاباتیشان را شروع کرده‌اند.

صدای زرند: سیرجان یکی از شهرهای سیاسی استان کرمان به شمار می‌رود که همواره کارزارهای انتخاباتی در آن رونق داشته است. شهباز حسن‌پور نماینده اصولگرای سیرجان که از حامیان محمدباقر قالیباف در انتخابات گذشته ریاست جمهوری به شمار می‌رود؛ تکاپوی خود را آغاز کرده تا برای سومین دوره پیاپی از مردم سیرجان و بردسیر رای اعتماد بگیرد. نماینده سیرجان و بردسیر در هفته‌های اخیر سفرهای متعددی را به این دو شهر داشته و در مراسم‌های مختلف عمومی و خصوصی با مسوولان و مردم گفت‌و‌گو کرده است. او می‌داند که بر خلاف انتخابات گذشته که با منصور آبیار (کاندیدای اصولگرای نزدیک به طیف رحیم مشایی) رقابت می‌کرد، این بار اصلاح طلبان هم برای انتخابات آتی مجلس برنامه دارند و اخیرا در جلسه‌ای درون تشکیلاتی ابراهیم جهانگیری مدیرکل کنونی آموزش و پرورش استان کرمان را به عنوان نامزد خود برگزیده‌اند.

اطمینان از رد صلاحیت رقبا

شهباز حسن‌پور در میان حامیانش به عنوان نماینده‌ای شناخته می‌شود که هوش و قدرت زیادی دارد. حامیان دو آتشه نماینده سیرجان و بردسیر درباره روابط، نفوذ و هوش «حاجی حسن‌پور» روایت‌های مختلفی دارند که هیچگاه رسما تایید نشده اند. خود حسن‌پور اخیرا در مصاحبه با هفته نامه محلی پاسارگاد در سیرجان با خونسردی از ردصلاحیت دیگر نامزد احتمالی اصولگرایان سخن گفته است.

او با اشاره به ماجرای ردصلاحیت سال گذشته منصور آبیار از سوی مراجع نظارتی برای تصدی شهرداری سیرجان، به گفته است: «آقای آبیار به دلیل تخلفات گسترده مالی که در شهرداری داشته‌اند توسط شورای نگهبان تایید نمی‌شوند.» این اظهار نظر حسن‌پور با واکنش تند آبیار روبه رو شد. آبیار هم در گفت‌و‌گو با پاسارگاد متقابلا اتهاماتی را به شهباز حسن‌پور نسبت داده و تلویحا گفته که بازرسان اگر دوره فعالیت او را با دوره شهرداری حسن‌پور در سیرجان مقایسه کنند متوجه می‌شوند که کدام یک قانون را بیشتر رعایت کرده‌اند. آبیار همچنین حسن‌پور را در جایگاهی ندانسته که بخواهد به شورای نگهبان خط بدهد.

rayd469_944

او به اصلاح طلبان هم پیشنهاد داده برای شکست حسن‌پور با طیف اصولگرایان معتدل ائتلاف کنند. پیشنهاد آبیار هنوز با واکنش رسمی چهره های اصلاح طلب همراه نبوده اما یک فعال اصلاح طلب در سیرجان به «گفتار نو» گزارش داده که رایزنی های اولیه برای بررسی شرایط شکل گیری چنین ائتلافی در دست بررسی است.

رای ۹۶ درصدی جهانگیری در نشست داخلی

در سوی دیگر، اصلاح طلبان سیرجان ایستاده‌اند که در فاصله یک سال مانده تا انتخابات، در اقدامی که برخی آن را زودهنگام ارزیابی می‌کنند نامزدشان را به شیوه رای گیری انتخاب کردند. جلال گل محمدی از اعضای فعال ستاد اصلاح طلبان در صفحه شخصی‌اش در فیس بوک نوشته ۹۶ درصد اعضای حاضر در نشست اصلاح طلبان به جهانگیری رای داده‌اند و به این ترتیب او نامزد قطعی این جریان سیاسی در انتخابات آتی است.

گفته شده در این نشست بیش از ۱۴۰ نفر شرکت کرده‌اند. این اقدام اصلاح طلبان با واکنش تند حامیان حسن‌پور روبه رو شده است. هفته نامه نگارستان (رسانه نزدیک به شهباز حسن‌پور) در شماره هفته گذشته خود با تشکیک در آرای درون تشکیلاتی اصلاح طلبان مدعی شد برخی از چهره‌های اصلاح طلب حاضر در جلسه بدون امضای صورتجلسه این نشست را ترک کرده‌اند. این نشریه در شماره روز شنبه خود (شنبه ۱۳ دی ماه) هم در مطلبی در صفحه آخر خود ابراهیم جهانگیری را اصالتا به منطقه کوهشا در حدفاصل ارزوئیه تا حاجی آباد متعلق دانسته است. نگارستان مدعی شده که ابراهیم جهانگیری پسوند فامیلی «کوهشا» را هم در سال ۸۵ از شناسنامه‌اش حذف کرده است.

از آنجا که حساسیت‌های قومی در میان برخی از طوایف سیرجان بالاست به نظر می‌رسد رسانه‌های حامی حسن‌پور تلاش می‌کنند تا نامزد اصلاح طلبان را گزینه‌ای غیربومی و متعلق به منطقه‌ای دیگر از استان معرفی کنند. از سوی دیگر اصلاح طلبان هم در واکنش به این ادعا در نشست‌های غیررسمی به هواداران توضیح می‌دهند که ابراهیم جهانگیری متولد سیرجان است و شناسنامه‌اش صادره از این شهر.

در همین حال یک منبع آگاه خبر داد که طی روزهای گذشته و پس از نهایی شدن حضور ابراهیم جهانگیری در انتخابات مجلس، یک نشست انتخاباتی از سوی نماینده فعلی مردم سیرجان و بردسیر و برخی نزدیکان او در یک ترمینال ضبط پسته در سیرجان برگزار شده تا در خصوص نحوه حضور نماینده فعلی در انتخابات بحث و گفت‌وگو شود.

این تحرکات نشان می‌دهد که فعلا سیرجان انتخاباتی‌ترین شهر استان است و بازار یارکشی همچنان در آن داغ است. باید دید موجی که خیلی زود شکل گرفته کجا به اوج می‌رسد و کجا فرو می‌نشیند؟