مصرف بیش از حد مواد قندی و اختصاص بخش عظیمی از رژیم غذایی روزانه به خوراکی هایی مانند قند، شکر، شیرینی و شکلات باعث می شود تا اضافه وزن، چاقی، دیابت و بسیاری دیگر از بیماری ها گریبانگیر افراد شود، بیماری هایی که هرکدام می تواند تبعات ناگواری داشته باشد و فرد را به سمت یک زندگی غیر عادی و یا مرگ زودرس سوق دهد.
به گزارش صدای زرند به نقل از عصرترکیه، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و متخصص علوم تغذیه با اشاره به اینکه قند یا گلوگز مهم ترین منبع انرژی در دسترس برای تمامی سلول های بدن است، گفت: مغز و گلبول های قرمز از قند برای دریافت انرژی استفاده می کنند و اصلا به همین دلیل است که مصرف آن به حد نیاز بسیار ضروری است.
یک متخصص علوم تغذیه گفت دریافت قند برای بدن امری حیاتی است، اما مصرف بیش از حد آن انواع و اقسام بیماری های مختلف را در پی دارد و حذف آن نیز باعث به وجود آمدن اختلال در ارگان های مختلف بدن می شود که اصلی ترین آن ها مغز است، همچنین افت قند خون شایع ترین اتفاقی است که پس از حذف آن رخ می دهد و عملکرد گلبول های قرمز نیز مختل خواهد شد.
مصرف بیش از حد مواد قندی و اختصاص بخش عظیمی از رژیم غذایی روزانه به خوراکی هایی مانند قند، شکر، شیرینی و شکلات باعث می شود تا اضافه وزن، چاقی، دیابت و بسیاری دیگر از بیماری ها گریبانگیر افراد شود، بیماری هایی که هرکدام می تواند تبعات ناگواری داشته باشد و فرد را به سمت یک زندگی غیر عادی و یا مرگ زودرس سوق دهد. اما این تمام ماجرا نیست و می بینیم که افراد برای پیشگیری از بروز چنین بیماری هایی به صورت خود سر و یا با مشاوره گرفتن از بلاگر های فضای مجازی و بدون مراجعه به پزشک متخصص، اقدام به حذف یکباره قند می کنند! در واقع از آن طرف بام می افتند و بدون اطلاع از وضعیت سوخت و ساز بدنشان، خود را در شرایطی قرار می دهند که می تواند زمینه ساز بروز بیماری های دیگری باشد.
خدیجه رحمانی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و متخصص علوم تغذیه با اشاره به اینکه قند یا گلوگز مهم ترین منبع انرژی در دسترس برای تمامی سلول های بدن است، گفت: مغز و گلبول های قرمز از قند برای دریافت انرژی استفاده می کنند و اصلا به همین دلیل است که مصرف آن به حد نیاز بسیار ضروری است.
این استاد دانشگاه افزود: براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت، میزان قند دریافتی توسط هر شخص باید بین صفر تا ۱۵ درصد از کل کالری دریافتی در طول روز باشد. همچنین در کنار آن نیز باید افراد کربوهیدرات ها را در سبد غذایی خود قرار دهند تا بدن بتواند انرژی مورد نیاز خود را به تامین کند.
این متخصص علوم تغذیه با بیان اینکه بحث افراط و تفریط در مصرف مواد غذایی وجود دارد، بیان کرد: دریافت قند برای بدن امری حیاتی است، اما مصرف بیش از حد آن انواع و اقسام بیماری های مختلف را در پی دارد و حذف آن نیز باعث به وجود آمدن اختلال در ارگان های مختلف بدن می شود که اصلی ترین آن ها مغز است، همچنین افت قند خون شایع ترین اتفاقی است که پس از حذف آن رخ می دهد و عملکرد گلبول های قرمز نیز مختل خواهد شد.
رحمانی با تاکید بر اینکه مصرف معمول قند مشکلی به وجود نخواهد آورد و حتی بیماران دیابتی نیز به منابع طبیعی قند نیاز دارند، اظهار کرد: افرادی که نمی خواهند قند، شیرینی، شکلات و یا شکر مصرف کنند، می توانند روزانه ۳ عدد خرما، ۲ قاشق غذا خوری کشمش، ۲ قاشق غذاخوری توت خشک و سه قاشق عسل را جایگزین کنند تا قند بدن تامین شود.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پایان تاکید کرد: در نتیجه حذف کامل قند از رژیم غذایی موضوعی غیر اصولی است و مبنای علمی ندارد و افرادی که بدون اطلاع از وضعیت متابولیکی خود این کار را انجام می دهند، باید منتظر بروز بیماری های مختلف باشند.
خواب روز موجب ورم دست و پا, بی حالی, سردرد, افسردگی و تحریک پذیری می شود.
اگر این علامت های گوارشی را دارید در جریان باشدی که در معرض خطر بیماری کبد چرب قرار دارید.
آبلیمو دارای طبعی سرد و خشک است و برای گرم مزاجان باعث لطافت پوست می شود. برای التهابات بدن به خصوص التهاب معده مفید است و درمان اکثر بیماری های پوستی است. برای درمان تب و گرمازدگی مفید است و تقویت کننده معده است و باعث پاکسازی کبد می شود.
با افزایش سن طبیعی است که سلامت مغز هم کاهش پیدا کند؛ از همین رو حفظ سلامت مغز بعد از ۵۰ سالگی برای رفاه کلی و افزایش طول عمر باکیفیت ضروری است.
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال نظر