لیمو فواید متعددی برای سلامت بدن دارد. این میوه با داشتن مقدار زیادی ویتامین ث خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد، سیستم ایمنی را تقویت می کند و همچنین در مدیریت وزن موثر است.
به گزارش صدای زرند به نقل از ایسنا، لیمو مواد مغذی بسیاری مانند ویتامین ث و فیبر دارد. این مواد مغذی مزیت های بسیاری برای سلامت بدن دارند و در برآوردن نیازهای تغذیه ای موثرند.
لیمو در گروه مرکبات قرار می گیرد و سرشار از ویتامین ث و فولات (ب۹) است که با مهار استرس اکسیداتیو (تنش اکسایشی ناشی از افزایش مولکول های ناپایدار یا همان رادیکال های آزاد)، کاهش التهاب و کمک به واکنش های ایمنی بدن نقشی حیاتی در تقویت سیستم ایمنی ایفا می کنند.
رژیم غذایی یکی از مهم ترین عوامل در افزایش خطر سکته مغزی است، اما با اصلاح سبک زندگی می توان این خطر را تا ۸۰ درصد کاهش داد.
فلاونوئیدهای (مواد مغذی در گیاهان) موجود در مرکبات خطر سکته مغزی ایسکمی (ischemic، لخته شدن خون در رگ منتهی به مغز) در زنان را کاهش می دهند. بر همین اساس، مصرف بیشتر فلاونوئیدها می تواند به کاهش نارسایی قلبی، بیماری ایسکمی قلبی و بروز سکته کمک کند.
فلاونوئیدها و عصاره پوست لیمو ممکن است باعث کاهش فشار خون شوند. مصرف لیمو بر فشار خون سیستولیک- عدد بزرگ تر در آزمایش فشار خون- اثر منفی می گذارد و آن را کاهش می دهد.
فلاونوئیدها هنگامی که با میکروبیوم روده (ریزجانداران موجود در دستگاه گوارش) در تعامل اند، وارد سوخت وساز می شوند (متابولیزه) و از قلب محافظت می کنند. فعالیت آن ها موجب کاهش فشار خون می شود و ۱۵ درصد این کاهش به دلیل ارتباط بین غذاهای غنی از فلانوئید و فشار خون سیستولیک است.
نتایج به دست آمده از فراتحلیل (متاآنالیز) نشان می دهد که مصرف زیاد مرکبات خطر ابتلا به سرطان ریه را تا ۹ درصد کاهش می دهد. پوست مرکبات خواص ضد سرطانی نیز دارد. متخصصان با مطالعه نتایج پژوهش روی دو نمونه سرطانی به خاصیت ضدسرطانی پوست مرکبات پی برده اند و استفاده از آن به عنوان افزودنی غذا را توصیه می کنند.
لیمو فراهم بودن زیستی آهن (مقدار آهن موجود در بدن) و دسترسی زیستی آهن (مقدار آهن موجود در بدن برای جذب) را افزایش می دهد که به دلیل میزان زیاد ویتامین ث در مرکبات است.
ترکیب غذاهای غنی از آهن با ویتامین ث به جذب بهتر آهن کمک می کند. متخصصان خوردن این غذاها همراه با هم را توصیه می کنند، اما مصرف جداگانه آن ها نیز مفید است.
پژوهشی نشان می دهد که حتی زمانی که ویتامین ث جداگانه مصرف شود، جذب آهن را افزایش می دهد. در واقع مقدار ویتامین ث مهم تر از زمان مصرف آن است.
عصاره مرکبات ممکن است در پیشگیری از پیری یا کاهش علائم پیری موثر واقع شود. آب و عصاره مرکبات با کاهش دادن آسیب سلولی و ضخامت پوست و چین و چروک و افزودن محتوای کلاژن پوست، تاثیر به سزایی بر پوست دارد.
تغذیه در کاهش خطر بیماری آسم نقش مهمی دارد و مصرف مرکبات نیز با پیشگیری از بیماری آسم مرتبط است.
نتایج تحقیقی در این راستا نشان داد که مصرف روزانه میوه ها و سبزیجات احتمال بروز آسم و خس خس سینه را کاهش می دهد. مصرف زیاد مرکبات نیز کاهش خطر علائم آسم را به همراه داشت.
لیمو باعث می شود حس سیری سریع تر سراغتان بیاید.
در یک کارآزمایی تصادفی، پاسخ گلیسمی (نحوه تأثیر کربوهیدرات ها بر قند خون) و میزان اشتها را پس از خوردن نان با آب، چای، یا آب لیمو ارزیابی کردند.
متخصصان دریافتند که آب لیمو در مقایسه با آب، باعث افزایش ۱.۵ برابری حجم معده می شود و در کاهش اشتها موثر است.
لیمو ماده ای مغذی و کم کالری است که ۱۸ کالری، ۰.۶ گرم پروتئین، ۵ گرم کربوهیدرات، ۲ گرم فیبر، ۱.۵ گرم کل قند، ۱۵ میلی گرم کلسیم، ۵ گرم منیزیم، ۹ میلی گرم فسفر، ۱ میلی گرم سدیم و ۶ میکروگرم فولات دارد.
کمبود مزمن ویتامین ث در بدن عامل بیماری اسکوربوت است که می تواند کشنده باشد. علامت های این بیماری عبارت اند از: خستگی، خون ریزی لثه، ضایعه پوستی (بثورات) قرمز یا بنفش، درد مفاصل، افسردگی، زخم هایی که درمان نمی شوند، افتادن دندان و کم خونی.
مصرف لیمو به طور کلی بی خطر است، اما اعتدال در خوردن آن بسیار مهم است.
به گزارش ایندیپندنت، افراد مبتلا به رفلاکس (بازگشت اسید) معده به مری، کسانی که حساسیت به لیمو یا مرکبات دارند، یا آن هایی که زخم های دهانی دارند باید از خوردن لیمو و محصولات حاوی لیمو پرهیز کنند، زیرا لیمو می تواند این علائم را بدتر و زخم ها را تشدید کند.
اگر این علامت های گوارشی را دارید در جریان باشدی که در معرض خطر بیماری کبد چرب قرار دارید.
آبلیمو دارای طبعی سرد و خشک است و برای گرم مزاجان باعث لطافت پوست می شود. برای التهابات بدن به خصوص التهاب معده مفید است و درمان اکثر بیماری های پوستی است. برای درمان تب و گرمازدگی مفید است و تقویت کننده معده است و باعث پاکسازی کبد می شود.
با افزایش سن طبیعی است که سلامت مغز هم کاهش پیدا کند؛ از همین رو حفظ سلامت مغز بعد از ۵۰ سالگی برای رفاه کلی و افزایش طول عمر باکیفیت ضروری است.
خواب زمان بهبودی بدن شماست و برای حفظ سطح ثابتی از انرژی در طول روز و کمک به سیستم ایمنی بدن مهم است.
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال نظر