علوم پزشکی:

کمبود حاد دارویی در کرمان نداریم

مدیر داروی علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه بازار دارویی، بازار بسیار بزرگی است و تعداد اقلام دارویی موجود در این بازار بسیار زیاد است، اظهار کرد: این امکان وجود دارد که گاهی برخی از اقلام دارویی با برندهای خاصی در بازار موجود نباشد البته کمبود خیلی خاص و حادی در بازار دارویی استان کرمان نداریم و کمبودهایی که وجود دارد عمدتاً در حال حل شدن است.

به گزارش صدای زرند، محمد حسیبی با بیان اینکه گاهی ممکن است کمبودهایی در برندها و یا ساخت کارخانجات خاص در بازار دارویی وجود داشته باشد، افزود: البته در برخی از اقلام هم میزان تولید به اندازه ای نیست که فراوانی آن در بازار احساس شود که این موضوع در ارتباط با داروهای چند بیماری خاص است و به طور عمومی داروهایی که برای عموم جامعه مورد نیاز است کمبود خاصی را در بازار نداریم.

وی همچنین با بیان اینکه در دو سه هفتۀ اخیر یکسری کمبودهایی را در برخی از شماره های شیرخشک داریم، گفت: در فرم ۱ و ۳ کمبودی نداریم و در برخی از برندها در شیرخشک فرم ۲ کمبودهایی وجود دارد که البته این کمبود مقطعی است.

حسیبی با اشاره به اینکه با توجه به توزیع جمعیت و میزان زاد و ولد، ۴۵ درصد شیرخشک دانشگاه علوم پزشکی کرمان در توابع و ۵۵ درصد آن در مرکز استان توزیع می شود، افزود: شیرخشک های تولیدی ما در کشور یارانه ای است و اختلاف قیمت زیادی را با کشورهای مجاور داریم و بحث قاچاق معکوس نیز در این حوزه مطرح است.

مدیر داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در ادامه با اشاره به مشکلاتی که سال قبل در حوزۀ تامین آنتی بیوتیک ها وجود داشت، گفت: امسال ذخایر خوبی از آنتی بیوتیک در اختیار داریم و موجودی ذخایر دارویی ما نسبت به سال قبل بسیار خوب است.

وی با بیان اینکه در چند حوزهۀدارویی مانند داروهای بیماری های پیوندی کمبودهایی وجود داشته که رفع شده است، ادامه داد: البته قبلاً دارو به صورت دو یا سه ماهه در اختیار این بیماران قرار می گرفت که در حال حاضر این مدت تقلیل پیدا کرده و دارو به صورت یک ماهه در اختیار بیماران قرار می گیرد.

حسیبی با اشاره به اینکه داروها در سراسر کشور از یک برند خاص یک قیمت دارد و عملاً اگر دارویی از یک برند با دو قیمت در داروخانه ها عرضه شود تخلف است، بیان کرد: برای مثال یک دارو ممکن است در چند کارخانه تولید شود و با توجه به مادۀ اولیۀ این دارو شورای سیاستگذاری برای یک دارو با برندهای متفاوت قیمت گذاری می کند.

وی با بیان اینکه اگر شبه و ابهامی برای قیمت یک دارو باشد بیماران می توانند با کارشناسان ما با شماره های ۳۱۳۲۵۸۸۸ و ۳۱۳۲۵۸۸۲ تماس گرفته و شکایات خود را اعلام کنند، افزود: در ساعاتی که کارشناسان ما حضور ندارند افراد می توانند با شماره ۱۹۰ تماس بگیرند.

دبیر انجمن داروسازان استان کرمان با اشاره به اینکه مکمل های دارویی نیز مشمول قیمت گذاری وزارت بهداشت است و افراد می توانند با ورود به سایت تیتک سازمان غذا و دارو به آدرس www.ttac.ir قیمت داروها را مشاهده کنند، گفت: افراد توجه داشته باشند که مبنای قیمت گذاری داروها، وزارت بهداشت است نه قیمت درج شده بر روی جلد داروها چراکه برخی از جعبه ها قبلاً چاپ شده است.

انتهای پیام/