آب شرب سالم رهاورد انقلاب اسلامی برای روستاهای کرمان

استان کرمان در مسیر توسعه ۴۰ سال اخیر پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، در شاخص بهره مندی آب شرب روستایی رشد بسیار چشمگیری داشته و امروز این نعمت الهی در دورترین نقاط استان پهناور کرمان در دسترس روستاییان است.

استان کرمان در مسیر توسعه ۴۰ سال اخیر پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، در شاخص بهره مندی آب شرب روستایی رشد بسیار چشمگیری داشته و امروز این نعمت الهی در دورترین نقاط استان پهناور کرمان در دسترس روستاییان است.

به گزارش صدای زرند، قبل از پیروزی انقلاب اسلامی اهالی روستاهای استان کرمان با مشکل بزرگ تامین آب شرب سالم مواجه بودند طوریکه برای تهیه این مایع حیات مجبور به طی فواصل بسیار طولانی می شدند.

شیوع انواع بیماری های واگیردار و آب شرب شور و تلخ، پیامد نبود آب شرب سالم برای روستاهای کرمان بشمار می رفت و تعداد بسیار معدودی از بخش بزرگ جمعیت استان به آب سالم دسترسی داشتند.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی، محرومیت زدایی و خدمت رسانی به روستاها در دستور کار مسئولان قرار گرفت و در طول چهار دهه گذشته در حوزه تامین و تهیه آب شرب سالم برای جمعیت روستایی اقدامات اساسی و زیربنایی بسیاری انجام شده است.

تعداد پنج هزار و ۶۴۲ روستا با جمعیت یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در استان کرمان وجود دارد که ۲ هزار و ۷۹۹ روستا بالای ۲۰ خانوار هستند و حدود ۴۰ درصد جمعیت استان را تشکیل می دهند.

شاخص بهره مندی آب شرب سالم در روستاهای کرمان ۶۴.۱ درصد است

مدیر شرکت آب و فاضلاب روستایی (آبفار) استان کرمان گفت: بهره مندی از آب شرب سالم که یکی از اهداف توسعه شهری یا روستایی استان است و هم اکنون روستاهای استان در مجموع شاخص ۶۴.۱ درصدی را تجربه می کنند.

علی رشیدی با بیان اینکه این در سال ۵۷ و قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، شاخص بهره مندی آب روستایی ۶.۵ درصد بود افزود: در سالهای بعد از انقلاب تا اول سال ۹۲ این شاخص ۹۲به ۵۲.۱ درصد رسید.

وی تصریح کرد: در طول پنج سال اخیر با تلاش پرسنل شرکت آبفار استان کرمان شاخص بهره مندی از آب درنهایت به رقم ۶۴.۱ درصد رسیده است که باید تلاش کنیم این رقم بهبود پیدا کند.

مدیر شرکت آبفار کرمان با بیان اینکه شاخص متوسط بهره مندی آب شرب روستایی در کشور ۷۲درصد است تاکید کرد: پراکندگی و تعداد زیاد روستاهای تحت پوشش ،گستردگی استان و بعد مسافت بین روستاها، هزینه های چند برابری آبرسانی در استان نسبت به دیگر استان ها از جمله مشکلاتی است که برای بهبود شاخص ها با آن مواجه هستیم.

۲ هزار و ۳۲۷ روستای کرمان از آب شرب سالم برخوردارند

رشیدی اظهار داشت: درسال ۵۷ تعداد روستاهای بالای ۲۰خانوار تحت پوشش شبکه آبرسانی روستایی استان ۷۵ روستا بود که با رشد قابل ملاحظه در سال ۹۲به ۲ هزار و ۱۱۱روستا رسیده است.

وی ادامه داد: در پنج سال گذشته تعداد خانوارهای روستایی برخوردار از آب شرب سالم به عدد ۲هزار و ۳۲۷ روستا افزایش یافته است.

رشیدی تاکید کرد: شرکت آب و فاضلاب روستایی استان کرمان برخی روستاهای زیر ۲۰خانوار را هم مشمول آبرسانی کرده که د راین مجموعه محسوب نشده اند.

مدیر شرکت آب و فاضلاب روستایی استان کرمان بیان کرد: برای این حجم آبرسانی روستایی و افزایش شاخص بهره مندی آب روستایی حجم عظیمی از لوله گذاری نیز انجام شده است، طوریکه از۶۵۰کیلومتر لوله گذاری برای خط انتقال و شبکه داخلی روستایی در سال ۵۷، به بیش از ۱۴۷هزار کیلومتر در سال ۹۲ رسید.

وی افزود : در دولت تدبیر و امید نیز با درایت مدیران شرکت آب و فاضلاب روستایی استان این رقم به ۱۷۲هزار و ۶۴ کیلومتر لوله گذاری ارتقا یافته است.

رشیدی با اشاره به احداث منابع و مخازن آب روستایی گفت: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ۱۵هزار مترمکعب مخزن و منبع آبی داشتیم که در سال ۹۲ این عدد به ۲۱۷هزار و ۳۵مترمکعب رسید و با تلاش های جهادگونه پنج سال اخیر، این عدد به ۲۶۰ هزار ۵۸۵ مترمکعب افزایش پیدا کرد.

وی تصریح کرد: برای عملیات آبرسانی روستایی تعداد ۷۵ چاه در سالهای قبل از پیروزی انقلاب حفر و تجهیز شده بود که این میزان تا سال ۹۲ به ۵۱۷ حلقه افزایش یافت.

مدیر شرکت آبفار استان کرمان ادامه داد: با توجه به خشکسالی و افت منابع آبی برای جلوگیری از وقفه در امر آبرسانی در دولت یازدهم و دوازدهم تعداد عدد ۶۶۷حلقه چاه حفر و تجهیز شد.

افزون بر ۲۶۸ هزار اشعاب آب روستایی در استان کرمان وجود دارد

رشیدی بیان کرد: قبل از وقوع انقلاب شکوهمند اسلامی در سال ۵۷، اشتراک آب روستایی به معنای واقعی وجود نداشت و تنها در برخی روستاهای بزرگ چند شیر برداشت آب به شکل پراکنده موجود بود.

وی افزود: واگذاری انشعابات آب از سوی شرکت آبفار به روستاهای استان در حال حاضر به عدد ۲۶۸ هزار و ۳۷۵ فقره رسیده است.

به گفته رشیدی با تلاش های مجاهدگونه و مخلصانه شرکت آبفار استان کرمان به ویژه در پنج سال اخیر روستاهای این استان را متحول کرده و از آنجا که آب به معنای آبادانی است گرد و غبار محرومیت را از چهره روستاهای استان زدوده است.

انتهای پیام/

منبع : ایرنا *** انتشار دهنده : میثم رضازاده