انجام واکسیناسیون به موقع؛

اصل مهم در پیشگیری از شیوع بیماری تب برفکی در دام

حسن لطفعلی پور رئیس این اداره بیان نمود : یکی از راه های مهم کنترل بیماری فوق العاده مسری و پر خسارت تب برفکی، علاوه بر لزوم رعایت مقررات بهداشتی قرنطینه ای؛ واکسیناسیون منظم و دوره ای جمعیت حساس دامهای شهرستان است.

به گزارش صدای زرند به نقل از روابط عمومی دامپزشکی شهرستان زرند، تب برفکی یک بیماری عفونی و گاهی کشنده ویروسی است که موجب بیمار شدن حیوانات زوج سم از جمله گاو اهلی و اعضای خانوادهٔ گاوسانان می‌شود. این ویروس عامل بیماری در ابتدا به مدت دو تا سه روز تب شدید ایجاد نموده و متعاقباً تاولهایی در داخل دهان و روی پا ظاهر می‌شود که ممکن است پاره شده و موجب لنگش حیوان شود. این بیماری بسیار واگیردار است و قطرات آیروسل دفع شده از حیوان آلوده، تماس با تجهیزات دامداری، غذا، وسایل نقلیه، البسه آلوده و حیوانات شکارچی اهلی و وحشی موجب گسترش بیماری می‌شوند. کنترل بیماری منوط به واکسیناسیون، مراقبت شدید نقل و انتقال حیوانات، قرنطینه نمودن حیوانات مبتلا، اعمال محدودیت در خرید و فروش حیوانات و گاهی معدوم نمودن دام است.

وی افزود: دامداران در کنترل و پیشگیری از شیوع بیماری‌های واگیردار نقش مهمی بر عهده دارند و می‌توانند با رعایت موارد بهداشتی، جدا سازی دام بیمار از سالم، واکسیناسیون به موقع و پاک سازی و ضدعفونی دامداری‌های خود از انتشار بیماری‌های دامی جلوگیری بعمل آورند.

لطفعلی پور به توصیه های بهداشتی برای پیشگیری از تب برفکی اشاره کرد و گفت: فعال کردن حوضچه ضد عفونی واحد های دامداری، ضدعفونی جایگاه دام و وسایل نقلیه قبل از ورود و خروج به دامداری با ضدعفونی کننده‌های مناسب، واکسیناسیون منظم دام‌ها مطابق با دستورالعمل‌های دامپزشکی، دریافت مجوز بهداشتی قرنطینه‌ای حمل دام‌ها قبل از هرگونه جابجایی، تامین واکسن تب برفکی از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی، همکاری دامداران صنعتی در تزریق واکسن، همکاری دامداران روستایی و عشایری با اکیپ‌های واکسیناسیون در زمان انجام تزریقات ،رعایت زنجیره سرد در زمان حمل و تزریق واکسن.

رئیس دامپزشکی زرند در پایان به دامداران توصیه کرد: در زمان اجرای عملیات واکسیناسیون تب برفکی، از خرید، فروش، نقل و انتقال کنترل نشده دام و همچنین تردد پرسنل و ماشین‌آلات بین واحدها خودداری کرده و ضمن همکاری با اکیپ‌های واکسیناسیون نسبت انجام واکسیناسیون به موقع، اعمال شرایط بهداشتی در واحدهای دامی اقدام کنند و در صورت مشاهده هر گونه علائم مشکوک به بیماری از مشورت با افراد متفرقه خودداری کرده و در اسرع وقت به اداره دامپزشکی شهرستان اطلاع دهند.